Mayor@Ninove

Ninove is uitgekozen om samen met 3 andere steden (Diest, Maasmechelen en Bornem) mee te werken aan een interactief spel voor jongeren. In het “Mayor@YourTown-spel” dat de vzw [ew32] ontwikkelt staat de vraag centraal wat jongeren zouden doen indien zij de burgemeester van hun stad zouden zijn. Gewapend met digitale tablets zullen de jongeren op missie door onze stad gaan en komen ze in contact met verschillende lokale diensten en organisaties. Elke missie die de jongeren goed uitvoeren levert hen een fictief bedrag op, dat ze op het einde van het spel kunnen investeren in lokale projecten, zoals een nieuw jeugdhuis, skatepark of speeltuintje bvb.

Schepen van Jeugd Lieven Meert is enthousiast over het spel dat laureaat is van de projectoproep ‘My Future, Our Society’ van de Stichting P&V . “Met dit spel proberen we onze jongeren en jongvolwassen bewust te maken dat ze collectjef persoonlijke bezorgdheden en uitdagingen kunnen oplossen. Door samen te werken kunnen ze dus hun wensen verwezenlijken. Een mooi participatief spel voor onze jeugd!”

Uit cijfers blijkt immers dat slechts 16% van hen rekent op de politiek en collectieve oplossingen om hen te helpen bij hun problemen of dromen. Ze rekenen vooral op zichzelf, hun familie en een portie geluk. De stichting P&V wil aantonen dat het ook anders kan. Tegelijk tracht de stichting om politieke instellingen zoals steden dat ze zich open stellen voor de problemen en de wensen van jongeren.

Ninove krijgt gedurende anderhalf jaar middelen om de plannen te realiseren.

Binnenkort krijgen dus alle Ninoofse jongeren spelgewijs de kans om hun dromen te realiseren als Ninoofs burgemeester. Boeiend!

Deel dit artikel op sociale media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *