Twee Milieuvriendelijke CNG-wagens voor het OCMW

Home / Nieuws uit de OCMW-raad / Twee Milieuvriendelijke CNG-wagens voor het OCMW

De OCMW-raad van februari besliste al om over te gaan tot aankoop van twee nieuwe wagens voor het OCMW, een monovolumewagen en een lichte bestelwagen.

Deze beiden werden gegund aan Opel-garage Central Ninove.

Er wordt door het OCMW voor het eerst gekozen voor CNG of Compressed Natural Gas, auto’s op aardgas. Gisteren mochten enkele leden van de OCMW-raad waaronder voorzitter Lieven Meert (Samen) en raadslid Jordy De Dobbeleer (Samen) de sleutels in ontvangst nemen.

OCMW-raadslid Jordy De Dobbeleer (Samen) is alvast tevreden met de vergroening van het autopark van het OCMW. “Niet alleen stoot een CNG wagen heel wat minder luchtvervuilende deeltjes (tot 70% minder dan vergelijkende dieselwagen), er is ook 30% minder CO2-uitstoot dan in vergelijk met een vergelijkbare benzinewagen. Met een CNG-tankstation in Ninove dichtbij was dit een heel logisch groene keuze.”

Naast milieuvriendelijkheid is er ook het interessante financiële aspect. Op enkele jaren is de meerkost al toegelopen, zowel door goedkopere brandstof als door het feit dat er tot 2020 geen verkeersbelastingen moeten betaald worden. Jaarlijks zou zo’n 650 euro moeten terugverdiend worden. Een slimme eco-logische besparing voor het OCMW van Ninove!

 

 

Deel dit artikel op sociale media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *