Negatief advies voor Nervia Plastics in Okegem

Home / Nieuws uit de gemeenteraad / Negatief advies voor Nervia Plastics in Okegem

Het schepencollege gaf gisteren een negatief advies over de uitbreidingsplannen van Nervia Plastics in Okegem. “Vrachtwagens dwars door een woonwijk is niet langer van deze tijd,” vertelt schepen van Leefmilieu en Mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen/Groen).

 

De aanvraag betrof een uitbreiding van zowel productie als opslag, maar ook de huidige activiteiten waren al niet evident gezien de ligging van het bedrijf in een woonwijk. “Het bedrijf is gelegen in één van de KMO-zones die na 1950 her en der in de deelgemeentes zijn gegroeid. Je zit dus met een spanningsveld tussen enerzijds rechten die vroeger verleend werden aan diverse kleinere bedrijven en anderzijds de huidige vraag naar uitbreiding,” vertelt Vande Winkel, “Het schepencollege was van oordeel dat een verdere uitbreiding van het bedrijf niet langer in overeenstemming is met het feit dat het bedrijf moet ontsluiten via de omliggende woonwijk. Een toename van het vrachtverkeer is onaanvaardbaar.”

OCMW-voorzitter en schepen van Jeugd Lieven Meert (Samen/sp.a) vindt het negatief advies een logische keuze: “Die kleinere KMO-zones werden bij het opstellen van de gewestplannen in de jaren ’70 ingericht om diverse vormen van kleinschalige of ambachtelijke bedrijvigheid toe te laten. De huidige evolutie naar een grootschalige industriële productie met het bijhorende vrachtverkeer is onder de huidige omstandigheden niet verdedigbaar.”

Over de aanvraag zelf beslist uiteindelijk de provincie. Het stadsbestuur zal het advies wel gaan toelichten en verdedigen op de provinciale omgevingscommissie.

Deel dit artikel op sociale media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *