Drie extra werkkrachten voor onkruidbestrijding

Home / Nieuws uit de gemeenteraad / Drie extra werkkrachten voor onkruidbestrijding

Het stadsbestuur ging recent in op een oproep tot mogelijke uitbreiding van door Vlaanderen gesubsidieerde werkkrachten in het kader van de lokale diensteneconomie en plant zo drie extra aanwervingen van personeel dat o.m. kan ingezet worden voor onkruidbestrijding. “Op die manier hopen we flexibeler op de omstandigheden te kunnen inspelen,” vertelt schepen van Personeel Paul De Schepper (Samen).

Onkruidbestrijding blijft sinds het verbod op onkruidbestrijdingsmiddelen een gevoelig thema bij een aantal mensen. Voor lokale overheden is het immers onmogelijk geworden om dezelfde resultaten te bereiken als voorheen en dat stoort een deel van de publieke opinie. “Nochtans heeft de stad de voorbije jaren al fors geïnvesteerd in onkruidbestrijding, door een sterke stijging van het budget voor onkruidbestrijding door een externe firma, maar recent nog met de aankoop van een nieuwe werktuigdrager met schuurborstel en van een nieuwe veegwagen,” vertelt Paul De Schepper, “Die nieuwe borstelmachine werkt heel precies op basis van sensoren, wat ook voorkomt dat de voegen tussen de stenen niet te sterk worden uitgesleten waardoor nieuwe onkruidontwikkeling ingeperkt wordt.”

Met de aanwerving van drie extra personeelsleden die o.m. ingezet zullen worden in de onkruidbestrijding wil de stad flexibeler kunnen werken.“ Een periode van droogte zoals we die bijv. van mei tot half juli gezien hebben bepaalt heel sterk of er extra personeel moet ingezet worden of niet.”

Toch zal de burger moeten leren leven met soms wat meer onkruid. “Wie terug verlangt naar de tijd van voor het pesticideverbod zal bedrogen uitkomen. Dat kan nu echt niet meer, want het wordt werkelijk onbetaalbaar,” vertelt schepen van Leefmilieu Wouter Vande Winkel (Samen), “maar met de extra aanwervingen hopen we wel korter op de bal te kunnen spelen, en het onkruid tot een aanvaardbaar peil te beheersen.”

Deel dit artikel op sociale media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *