Bouw sociaal huis van start!

Home / Nieuws uit de OCMW-raad / Bouw sociaal huis van start!

OCMW-voorzitter Lieven Meert is tevreden want vandaag startten immers de werken voor het sociaal huis waardoor alles van sociale dienstverlening wordt gecentraliseerd en het gemakkelijker wordt voor de Ninovieters.
“Aan het OCMW-gebouw De Cooman in de Burchtstraat, komt een nieuwbouw waarin alle sociale diensten van de stad en het ocmw samen zullen zitten. Ook Leerpunt en PWA krijgen er lokalen. Daarnaast komt er ook een Huis van het Kind en zullen verschillende organisaties er hun zitdag houden zoals bvb. de VDAB of het Huis van Nederlands. Tot slot komen er tien bijkomende sociale appartementen zodat we toch weer een aantal mensen extra aan een betaalbare woning kunnen helpen.”

Het OCMW is vanaf nu enkel bereikbaar via de ingang aan de Burchtstraat. Voor de parkeerders op de OCMW-site is er geen enkele wijziging want alle parkeerplaatsen blijven behouden.

Met de nieuwbouw is 4,3 miljoen euro gemoeid. Het OCMW investeert 2.25 miljoen euro, de andere gelden komen van de sociale huisvestingsmaatschappij Denderstreek en Leerpunt.

 

HLN 18/01/2018 ‘Bouw sociaal huis start maandag’

Deel dit artikel op sociale media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *