Abdijstraat: nieuw voetbalpleintje en hondenlosloopweide

Home / Nieuws uit de gemeenteraad / Abdijstraat: nieuw voetbalpleintje en hondenlosloopweide

De inwoners van de Abdijstraat hebben er sinds kort twee plekjes bij. Aan de wipschieting rezen er een hondenlosloopweide en een nieuw voetbalpleintje uit de grond.

Schepen van jeugd Lieven Meert is alvast tevreden: “Na verschillende recent vernieuwde of nieuwe speelpleintjes (Elsbeekstraat Meerbeke, Aspelare, Outer, Neigem (in aanleg), Nederhasselt (in aanleg), de Groeneweg,…) gingen we ook aan de slag in de Abdijstraat. Al verschillende decennia is er daar al een speeltuintje maar enkel jaren werd het speelpleintje ingeperkt door de komst van een kinderopvang. We zochten voor een uitbreiding voor het voetbal pleintje en die vonden we er vlak tegen over.”

Ook schepen van dierenwelzijn Katie Coppens mocht een hondenlopsloopweide openen. “Zoals alle hondenliefhebbers wel weten, mogen honden niet vrij loslopen bvb. in het park of op de openbare weg. De afgezette weide aan de spoorweg in de Abdijstraat laat dit wel toe. We plaatsten ook banken voor het sociaal contact tussen hondeneigenaars te bevorderen. Na de losloopweide in de Parklaan, is dit de tweede opening tijdens deze legislatuur.”

Deel dit artikel op sociale media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *