Dierenkerkhof klaar op 1 september

Home / Nieuws uit de gemeenteraad / Dierenkerkhof klaar op 1 september

Schepen van dierenwelzijn en begraafplaatsen Katie Coppens  legde afgelopen gemeenteraad de reglementen voor de toekomstige dierenbegraafplaats ter goedkeuring voor.  “Het dierenkerkhof komt naast de begraafplaats langs de Denderhoutembaan en Groeneweg. De werken gingen in maart al van start en zijn bijna afgerond.  Zo is de beplanting klaar en ligt ook het wandelpad er al. Half mei komt er ook nog een waterelement. Begravingen zullen pas kunnen vanaf september, aangezien de grond nog moet aangestampt worden om eventuele verzakkingen te voorkomen. ”

De dierenbegraafplaats zal bestaan uit een perk waar je je huisdier kan laten begraven, een perk waar je de as van je dier kan begraven en een strooiweide. Alleen gezelschapsdieren kunnen er een laatste rustplaats krijgen en geen weidedieren. De grootte van het dier maakt qua kostprijs geen verschil. Een dier begraven kost 50 euro, de as begraven 40 euro, en de as uitstrooien na crematie plus een identificatieplaatje kost 20 euro. De kosten liggen wat hoger dan de prijzen die we ervoor vragen. We hebben de prijzen bewust laag gehouden zodat iedereen afscheid kan nemen.

Het dierenkerkhof, dat vrij uniek is voor België, zal enkel mogelijk zijn voor eigenaars van dieren die in Ninove wonen.

HLN Regio Ninove “Dierenkerkhof klaar op 1 september”  (25/4/2018) 

 

Deel dit artikel op sociale media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *