OCMW pakt kinderarmoede hard aan

Home / Nieuws uit de OCMW-raad / OCMW pakt kinderarmoede hard aan

12% van de kinderen in onze stad wordt geboren in armoede. Dat wil ocmw-voorzitter Lieven Meert aanpakken en uitsluiten dat armoede erfelijk wordt. Al enkele jaren zet het OCMW dan ook hard in op de strijd tegen kinderarmoede. Zo gaan vrijwilligers en studenten sociaal werk langs bij gezinnen met kinderen voor huisverkbegeleiding, opvoedings- en andere ondersteuning. Ouders worden ook gestimuleerd om hun kinderen meer naar het kleuteronderwijs te sturen. Onderwijs is immers cruciaal om kinderarmoede uit te roeien.

Het Ninoofs OCMW voert die strijd nu verder op en start met een nieuw project samen met Geraardsbergen en Denderleeuw. Met dit project ‘kinderkansen’ zullen alle kinderen die geboren worden in onze stad en waar Kind & Gezin een verhoogd armoederisico zit, bezocht worden door sociaal assistenten die langs gaan en er samen met het gezin voor zorgen dat die kinderen alle rechten, begeleiding en kansen krijgen die ze verdienen.

Kinderkansen is project van de steden Ninove, Geraardsbergen en Denderleeuw, ondersteund door de Provincie Oost-Vlaanderen, de Vlaamse Landmaatschappij en Europa. Ninove is “trekker” van dit intergemeentelijk project.

In de pers: HLN 14/04/2018 “Drie OCMW’s beginnen met ‘KinderKansen”

Editiepajot: https://www.editiepajot.com/regios/43/articles/59089 

Deel dit artikel op sociale media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *