Verkeersveiligheid een prioriteit

Home / Nieuws van Samen / Verkeersveiligheid een prioriteit

Tijdens onze huisbezoeken in het voorjaar bleek helaas dat de snelheid van het verkeer nog steeds op nummer 1 staat bij de klachten van onze inwoners. En ook schepen van mobiliteit Wouter Vande Winkel krijgt heel geregeld meldingen van Ninovieters over te snel rijden in onze straten. Sinds kort is er een nieuwe politie-inspecteur die actief op zoek gaat naar nieuwe plaatsen om te controleren, vaak doorgegeven door de buurtbewoners.

We vroegen de politie dan ook om de controles op snelheid op te voeren, meer controles uit te voeren tijdens de spitsuren en ruchtbaarheid te geven aan hun acties door de publicatie van snelheidsrapporten. Uit die rapporten blijkt dat meer controles geen overbodige luxe zijn: op de Aardeweg in Appelterre reed één op de vier chauffeurs te snel, op de Heirebaan in Denderwindeke zelfs twee op de drie. Drie chauffeurs haalden snelheden van 100km/u of meer en mochten meteen hun rijbewijs inleveren. Om de verkeersveiligheid te verhogen willen we in de toekomst nog meer inzetten op controles en dat gecombineerd met het plaatsen van snelheidsremmers.

Het recente rapport is hier te vinden http://www.lokalepolitie.be/5442/nieuws/56-resultaten-verkeersactie-op-26-juli 

Deel dit artikel op sociale media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *