Samen wil meer open ruimte in wijken zoals Pamelstraat/Nederwijk

Home / Nieuws van Samen / Samen wil meer open ruimte in wijken zoals Pamelstraat/Nederwijk

Sommige wijken zijn echt te vol en er is nood aan meer plaats voor groen, speelruimte, ontmoetingsplaatsen voor de buurt en parkeerplaatsen voor auto en fiets. De wijk Pamelstraat/Nederwijk is daar het duidelijkste voorbeeld van. Samen wil dat de stad een aantal leegstaande en vervallen woningen in deze wijken opkoopt om er meer ruimte te geven aan de bewoners. Want stadsontwikkeling moet ten dienste zijn van de Ninovieters en niet van de projectontwikkelaars.

In oude arbeiderswijken staan honderden rijhuizen naast elkaar gebouwd, zijn er vaak geen garages en is er veel te weinig groen en open ruimte omdat alles is volgebouwd. Met doordachte ruimtelijke ordening en het opkopen van leegstaande en vervallen woningen kunnen we de structuur van de wijken verbeteren met meer ruimte voor groen, ontmoetingsruimte voor de buurt zoals een speeltuintje en waar nodig ook parkeerplaats voor auto’s en fietsenstallingen.

Deel dit artikel op sociale media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *