Eerste nieuwe snelheidsremmers op het Hemelrijk

Home / Nieuws uit de gemeenteraad / Eerste nieuwe snelheidsremmers op het Hemelrijk

Deze week werden de eerste snelheidsremmers van het nieuwe type geïnstalleerd in de Brielstraat en op het Hemelrijk.

Schepen van Mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen) is tevreden met de uiteindelijke plaatsing. “Dit heeft wat voeten in de aarde gehad. Sinds begin dit jaar hebben we eindelijk een volwaardige dienst mobiliteit met vijf voltijdse krachten en ook een technisch tekenaar om alles uit te tekenen – vooral die laatste functie was noodzakelijk maar helaas moeilijk om ingevuld te krijgen. Nu werken we de achterstand weg in functie van de verkeersdruk. Te beginnen met het Hemelrijk en de Brielstraat in Meerbeke. Vervolgens de Krepelstraat in Denderwindeke, die is uitgetekend en wordt spoedig uitgevoerd, de Nederhasseltstraat en Lebekestraat ook (Outer), dan volgen Heirebaan, Hazeleerstraat, Herremansstraat enz. De prioriteiten worden bepaald in functie van de verkeersdruk en dat lijkt me maar een logische keuze.”

De fietsers krijgen trouwens volop de ruimte om rechtdoor te fietsen en dienen niet te slalommen. De snelheidsremmers zijn alvast goed zichtbaar, fluo geel met reflectoren en duidelijke richtingaanwijzers. Ook nieuw: er geldt een voorrangsregeling voor auto’s. Niet langer een race om als eerste deze hindernissen te nemen, zoals op de bestaande zoals op de Aardeweg en de Kattestraat-Okegembaan, waar heel vaak deze opmerkingen gehoord worden.

Deze nieuwe snelheidsremmers moeten; samen met de snelheidszones 50 & 30 en de verhoogde politiecontroles, onze gemeentewegen verkeersveiliger maken!

Deel dit artikel op sociale media

2 Comments

 • Lieven

  Goed initiatief!
  En inderdaad, hopelijk binnenkort ook in Vreckom, Denderwindeke! Als zwakke weggebruiker is het hier levensgevaarlijk. Ik doe deze weg dagelijks te voet en heb al menig keer uit de weg moeten springen voor wagens met onaangepast rijgedrag.
  Er is geen voetpad/fietspad en er zijn verschillende bochten waarin je als automobilist geen overzicht hebt.
  Ga daar maar lopen/fietsen als zwakke weggebruiker, zeker met een toelaatbare snelheid van 70km/h!
  Met de donkere maanden in vooruitzicht zal het weer uitkijken zijn. Gewapend met fluo-vestje en zaklamp.
  Geen wonder dat ouders hun kinderen niet langs deze weg naar school durven laten gaan.
  Hopelijk wordt hier dringend iets aan gedaan…

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *