Geen vergunning voor evenementenhal Cloë

Home / Nieuws uit de gemeenteraad / Geen vergunning voor evenementenhal Cloë

Schepen van Ruimtelijke Ordening Katie Coppens gaf tijdens de gemeenteraad van februari aan dat de bedrijfshal van Cloë (Ring-West in Ninove) niet omgevormd kan worden tot evenementenhal.

De Cloë-hal wordt nu al enkele keren per jaar gebruikt wordt voor grote feesten, zoals bijvoorbeeld de Prinsaanstelling van Karnaval en Ninove Danst ten voordele van Teledienst. De Vlarem-wetgeving laat voor de zaal een maximum van 12 luidruchtige evenementen per jaar toe, met een maximum van 2 per maand. Met de aanvraag tot een permanente evenementenhal zou dat aantal oplopen. Vanuit de achterliggende woonbuurt kwam er heel wat protest en bezwaren die werden ernstig genomen maar het dossier op zich bleek op verschillende punten te rammelen.

Zo laat het ruimtelijk uitvoeringsplan de bestemming van een evenementenhal niet toe, er is onvoldoende groenbuffer en ook aan de parkeerproblematiek (zoals overdag wanneer de naburige winkels open zijn) wordt te weinig oplossing geboden.

Het Ninoofs schepencollege besliste om de vergunning te weigeren.

In de pers: Geen vergunning voor evenementenhal (Het Nieuwsblad van 2/3/2019)

Stad weigert vergunning toe te kennen voor evenementenhal Cloë  (HLN van 1/3/2019-

Deel dit artikel op sociale media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *