De allerlaatste werken aan de Dreefstraat!

Home / Nieuws uit de gemeenteraad / De allerlaatste werken aan de Dreefstraat!
LAATSTE WERKEN: ASFALTERING EN WEGMARKERINGEN. KLAAR OP 1 APRIL

De wegen- en rioleringswerken in de Dreefstraat-Weggevoerdenstraat zijn bijna afgerond. De allerlaatste werken namelijk de asfaltering en wegmarkeringen zijn volop aan de gang. Tegen 1 april moeten de werken volledig achter de rug zijn en zal alles berijdbaar zijn. Deze vrijdagavond 22 maart zou er zelfs opnieuw doorgaand verkeer op de Dreefstraat en kruispunt ‘Passage’ moeten mogelijk zijn.

Voetganger en fietser krijgen meer comfort

Na meer dan een jaar wegen- en rioleringswerken en een investering van meer dan 2 miljoen euro, toont Schepen van Openbare Werken en Mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen) zich tevreden met het resultaat. “De voetganger en de fietser krijgen meer comfort. De voetpaden zijn op verschillende stukken verbreed en ook de fietser zal zich de archieslechte staat van de Dreefstraat nog wel herinneren. We hebben hiermee een uiterst belangrijk stuk van onze stad vernieuwd en gemoderniseerd. De aansluiting van het Clement Behnplein op de Graanmarkt, het Clement Behnplein zelf en de schoolomgeving van het Atheneum kregen een inrichting die minder focust op autoverkeer en de fietser en voetganger meer in beeld brengt.”

Wouter Vande Winkel en Samen bedanken uitdrukkelijk zijn voorganger Henri Evenepoel (Open VLD) onder wie dit omvangrijke vernieuwingsproject in het centrum van de stad werd opgestart.

 

Deel dit artikel op sociale media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *