Trage wegen gaan vooruit: wandellus Neigem geopend

Home / Nieuws uit de gemeenteraad / Trage wegen gaan vooruit: wandellus Neigem geopend

Zo’n 300 wandelaars stapten gisteren, op een zonovergoten zondagnamiddag, de trage wegenwandellus van Neigem in, genaamd ‘Kasteelwandeling’.

Schepen van Openbare Werken en Mobiliteit Wouter Vande Winkel blikt tevreden terug. “Voor de zoveelste keer mag ik ondervinden hoe dit thema leeft in een dorp, een buurt of het stadscentrum. We maken opnieuw een prachtig stukje van Ninove toegankelijk én bekend. Je ziet ook dat wandelen heel erg ‘in’ is. Waar kan je dat beter doen, dan in het mooie Neigem, met zijn prachtig Neigembos, zijn kapel van Bevingen en zijn kasteel.”

Enkele tientallen wandellaars hoorden de verhalen en anekdotes over Neigem gebracht door Luc Barbé: over het geslaagde milieuprotest in 1970 waarmee het Neigembos werd gered, over de folklore van Kludden met zijn ketting, de oorlogsverhalen van de IJzeren Muur en de Vliegende Bom in 1944.

Halfverharding voor baantje ‘Bevingen – Prindaal’

Het populaire wandel- en fietsbaantje tussen Prindaal en de kapel van Bevingen (geen deel van de wandeling) werd trouwens onlangs in halfverharding gestoken zodat er groter comfort voor de fietser en jonge mama’s en papa’s met een buggy.

Meer info over de wandeling:

https://www.ninove.be/trage-wegen-neigem

Vertrek- en eindpunt: Parochiezaal (naast schooltje van Neigem), Pastorijstraat 1 in Neigem. Volg dan de bordjes met het logo van de wandelschoen. De volledige wandellus is ongeveer 6 km lang, maar je kan ook een kortere afstand kiezen.

Eind dit jaar zullen alle lussen geopend zijn en wordt een overzichtskaart uitgebracht (met wandelverbindingen tussen de verschillende lussen). De bordjes krijgen dan ook een vaste vorm.

Deel dit artikel op sociale media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *