Stad krijgt barpark voor street workout

Home / Nieuws uit de gemeenteraad / Stad krijgt barpark voor street workout

Gemeenteraadslid Wassim Hassine stelde afgelopen gemeenteraad aan de schepen van sport Marc Torrekens voor om een ‘barpark’ te plaatsen. Zo’n barpark is een installatie waar iedereen – jong, oud, arm of rijk – naartoe kan komen om alleen of in groep samen te sporten en te werken aan de fysieke gezondheid.

Wassim geeft wat uitleg bij zijn voorstel : ‘In grote steden zoals Brussel, Gent en Leuven zie je bij zo’n barpark veel sportievelingen. In de nabije buurt heeft Ronse en Wetteren zo’n installatie.  Tijdens warme zomerdagen is het een plek die snel vol kan lopen want fitnesszalen kunnen snel warm worden en dan is zo’n street workout park het ideale alternatief. Het is ook democratisch want makkelijk voor mensen die geen fitnessabonnement kunnen betalen.’

De schepen van sport was positief over het voorstel en gaf aan dat hij voldoende budget wil voorzien in het meerjarenplan. Er is wel nog geen locatie bekend. Wordt dus vervolgd!

In de pers: ‘Stad krijgt barpark voor street workout’ HLN Ninove 29/03/2019

Deel dit artikel op sociale media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *