Open werfdag Volkstuinen Graafland

Home / Nieuws uit de gemeenteraad / Open werfdag Volkstuinen Graafland

Afgelopen zondag was er de open werfdag van de Ninoofse volkstuinen ‘Graafland’. Tussen de achturen-wijk en VK Ninove zullen vanaf mei de eerste volkstuinen verrijzen. Schepen van leefmilieu Wouter Vande Winkel leidde er verschillende geïnteresseerden rond.

De volkstuinsite ‘Graafland’ heeft een oppervlakte van ongeveer 1 hectare. Het bestaat uit 8 grote tuinkamers met elk een gemeenschappelijke berging. Vooraan staat ook een paviljoen voor iedereen. In elke tuinkamer kunnen afhankelijk van de gevraagde oppervlakte verschillende perceeltjes verhuurd worden. Twee van deze tuinkamers zijn ook specifiek beschikbaar voor verenigingen of groepen die willen samentuinieren.

Iedereen die in Ninove woont, kan zich kandidaat stellen, maar de selectie wordt gemaakt op basis van je huidige tuin. Woon je op een appartement, dan krijg je voorrang op de mensen die al een tuin hebben. Kandidaten met een huiskavel van meer dan 9 are worden niet toegelaten.

Wie dus groene vingers heeft maar geen grote tuin, kan een perceel grond huren waar je zelf groenten en fruit kunnen op telen en dat aan 1 euro per m² per jaar.

Deel dit artikel op sociale media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *