Mallaard-parking officieel open!

Home / Nieuws uit de gemeenteraad / Mallaard-parking officieel open!

“127 extra parkeerplaatsen op wandelafstand van de handelskern en de Pamelstraat-Nederwijk”

Schepen van Openbare Werken en Mobiliteit Wouter Vande Winkel is uiterst tevreden met het resultaat. “De oude parking werd nauwelijks gebruikt door een gebrek aan sociale controle en de slechte toestand van het terrein,” vertelt Vande Winkel, “met de ‘extreme make-over’ van het terrein zal het gebruik van de parking sterk toenemen. Dat hebben we zelfs tijdens de werken al mogen ervaren, want zowel de buurtbewoners als de bezoekers van de dinsdagmarkt vonden hun weg al naar de parking.”

Gratis stadsrandparking nabij de handelskern en de drukke woonwijk Pamelstraat-Nederwijk

De asfaltering van de rijweg op de parking en de fors verbeterde sociale controle door de nieuwe verlichting en de betere zichtbaarheid maken dat de parking veel meer gebruikt zal worden dan vroeger het geval was. De nieuw aangelegde parking kreeg ook twee extra toegangen en wordt dus beter ontsloten. Met deze gratis parking hopen we meer automobilitsten warm te maken om buiten het centrum te parkeren. Ook voor de drukke woonwijk Pamelstraat-Nederwijk zal deze parking een oplossing bieden.

Experimentele fietskluizen

Op de parking werden ook zes fietskluizen geïnstalleerd die de stad wil verhuren aan wie met de wagen naar Ninove komt werken maar ’s nachts een fiets wil stallen op de parking. Op die manier kan je als je in het centrum werkt gratis parkeren op de Mallaard maar met de fiets de laatste kilometer wil afleggen. “Handig voor wie de ochtendlijke zoektocht naar parking in het centrum wil vermijden en het gemak wil hebben om met de fiets snel een boodschap te doen tijdens de lunchpauze of na het werk,” vertelt Vande Winkel, “Of dat project succes zal hebben moeten we afwachten, maar het leek ons wel handig voor wie in het centrum werkt.”

Vrachtwagensluizen en oplaadpunten voor elektrische wagens

De parking is groen ingekleed, met behoud van de dubbele rij bomen langs de Mallaardstraat. Hoogtebegrenzers (max. 2,15m) zorgen ervoor dat de parking niet gebruikt kan worden door vrachtwagens. Er zijn ook oplaadpunten voor elektrische wagens .

Deel dit artikel op sociale media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *