HOE WE ALS NINOVIETER, STAD EN OCMW ELKAAR HELPEN IN CORONA-TIJD.

Home / Ongecategoriseerd / HOE WE ALS NINOVIETER, STAD EN OCMW ELKAAR HELPEN IN CORONA-TIJD.

Ben jij een van de vele burgers die spontaan hulp wil bieden aan je buur? Dan heeft de stad speciaal voor jou een kaartje aangemaakt. ? Print deze kaart af ? en steek ze in hun bus! ? Een klein beetje hulp kan een groot verschil maken, dat merk je in de Facebookgroep ‘Verspreid solidariteit Ninove’. Naast het vele spontane vrijwilligersaanbod hebben ook de sociale diensten van de stad een hele resem aan maatregelen uitgewerkt om kwetsbare personen, gezinnen en ouderen te ondersteunen.

‘Deze corona-crisis is voor ieder van ons een moeilijke tijd’ zegt schepen van sociale zaken Veerle Cosyns. ‘Kwetsbare personen, gezinnen en ouderen worden extra zwaar getroffen. De verschillende sociale actoren van de stad en het OCMW verrichten schitterend team-werk om deze moeilijke tijd voor hen wat draaglijker te maken.’ 

De medewerkers van het Sociaal Huis en het ontmoetingscentrum De Fontein ☎️ bellen ☎️ daarom honderden Ninovieters op om na te gaan of we hen op enige manier kunnen ondersteunen.

Het lokaal bestuur doet dit niet alleen en werkt hiervoor ook samen met Teledienst, Ninove Welzijn en Werkpunt vzw. De voorbije twee weken zijn al heel wat burgers opgebeld, en zolang deze crisis aanhoudt zullen de sociale diensten minstens eenmaal per week contact blijven onderhouden. Ze bellen onder meer mensen op met een zorgdossiers bij de stad, bezoekers van het ontmoetingscentrum, de bewoners van de service-flats, nieuwkomers, …

Behoor je niet tot bovenstaande groep maar heb je een vraag voor het Sociaal Huis? Heb je financiële moeilijkheden? Is het moeilijk om eten te kopen voor je gezin of jezelf? Lijd je ontzettend onder het sociaal isolement of voel je je heel bang en onrustig? Aarzel niet en contacteer hen. Het team permanentie blijft elke weekdag telefonisch ? bereikbaar van 8.30 uur tot 16 uur op 054 50 50 50 (niet op vrijdagnamiddag) of via mail ? op permanentie@sociaalhuisninove.be. Je kan in het Sociaal Huis ook terecht voor (nood)hulpverlening, het opladen van je budgetmeter maar dat enkel op afspraak.Ook de andere stadsdiensten blijven telefonisch bereikbaar op dat nummer. Langskomen in het stadhuis kan enkel op afspraak voor hoogdringende zaken.

Deel dit artikel op sociale media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *