Meer mantelzorgers krijgen recht op de mantelzorgpremie

Home / Nieuws uit de gemeenteraad / Meer mantelzorgers krijgen recht op de mantelzorgpremie

Op de gemeenteraad van november heeft Schepen van Sociale Zaken en Ouderbeleid Veerle Cosyns groen licht gekregen om de mantelzorgpremie voor mantelzorgers uit te breiden. Twee belangrijke wijzigingen met grote impact werden aangebracht, licht Veerle Cosyns toe. “Enerzijds verdwijnt de inkomensbeperking voor zorgbehoevenden en inwonende mantelzorgers . Mantelzorgers boven de inkomensgrens krijgen zo ook recht hebben op deze premie. Het is immers een blijk van waardering voor de dagelijkse toegewijde zorg die zij als mantelzorger geven. Anderzijds erkennen we met dit vernieuwd reglement ook de hulp van niet-inwonende mantelzorgers. Er zijn immers heel wat zorgbehoevenden die alleen wonen of het alleen moeten zien te redden. Door ook niet-inwonende mantelzorgers te belonen, hoop ik dat ook deze alleenstaande zorgbehoevenden gemakkelijker kunnen rekenen op de warme zorg van een nabije mantelzorger.”

De premie wordt berekend aan de hand van de score van hulpbehoevendheid. Dit varieert van 10 euro tot 150 euro per maand. Om deze aanpassingen te realiseren voorziet Schepen Veerle Cosyns een verdubbeling van de middelen voor de mantelzorgpremie.

Wie denkt in aanmerking te komen kan zich richten tot het team senioren in het sociaal huis.

Sociaal Huis, Burchtstraat 46, 9400 Ninove Tel 054 50 50 50 sociaalhuisninove.be

Deel dit artikel op sociale media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *