Ninove, Denderleeuw en Geraardsbergen slaan handen in elkaar voor project Jongeren In Actie!

Home / Nieuws uit de OCMW-raad / Ninove, Denderleeuw en Geraardsbergen slaan handen in elkaar voor project Jongeren In Actie!

De lokale besturen Ninove, Denderleeuw en Geraardsbergen slaan samen de handen in  elkaar voor het project ‘Jongeren In Actie!’. Het project loopt over een periode van twee jaar, 2021-2022, en binnen dit project zullen kwetsbare jongeren toegeleid worden naar de arbeidsmarkt.

Schepen voor Sociale Zaken Veerle Cosyns licht de bedoeling toe: “Met dit project ‘Jongeren In Actie!’ willen we kwetsbare jongeren helpen bij het versterken van hun positie in de samenleving en op de arbeidsmarkt. We merken namelijk dat jongeren in onze streek het niet altijd even makkelijk hebben om zich te integreren op de reguliere arbeidsmarkt. Met dit project zullen we ons dan ook richten op 300 jongeren tussen 18 en 30 jaar die niet of weinig toegang hebben tot de arbeidsmarkt.”

Actief zoeken en begeleiden

Jeugdwerkers gaan actief op zoek naar jongeren die onder de radar blijven, maar ook door het OCMW en de VDAB zal er worden toegeleid. Om de kloof tussen deze jongeren en de arbeidsmarkt kleiner te maken zetten we stappen vooruit door gerichte opleiding, sollicitatie-manieren of hulp bij het zoeken naar een traject op maat.

Ongeveer 1000 jongeren in onze regio zijn werkzoekend, waarvan meer dan de helft laaggeschoold. 

Veerle Cosyns, Schepen voor Sociale Zaken

Werken aan randproblemen

Vaak liggen randproblemen aan de basis van soms vele mislukkingen op de arbeidsmarkt. Met dit project ‘Jongeren In Actie!’ zoeken we de drempels die hen verhinderen om in een gepast activeringstraject te stappen, bijvoorbeeld het zoeken naar de juiste opleiding maar ook het versterken van het mentaal welzijn. Zo hopen we voor een herwonnen zelfvertrouwen te zorgen en leiden we hen weg van de financiële en mentale armoede die langdurige werkloosheid vaak veroorzaakt.

Dit project is een samenwerking van de lokale overheden met partners op het terrein zoals het CAW, Groep Intro, Uit De Marge vzw, Leerpunt, Lejo vzw, Mentor, Copact, De Kiem en Apart vzw.

Deel dit artikel op sociale media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *