Amal Dalhoumi

Home / Amal Dalhoumi

Amal Dalhoumi
26ste plaats
Groen

Hulststraat 12
9400 Ninove

 

Contact:
0488 61 57 93
amal.dalhoumi@samenninove.be

Ik ben 26 jaar, geboren en getogen te Ninove.
Enige dochter van Dalhoumi Mohamed en Dalhoumi Moufida. Ik heb nog 3 lieve broers; Bechir (27), Amine (25) en Yassine (16).

Ik ben psychiatrisch verpleegkundige in spe, een studierichting die een gevolg is van mijn ervaring als student verpleegkunde in verschillende rust- en ziekenhuizen. Tijdens de 2 jaar dat ik werkzaam ben geweest in het Woon en Zorg Centrum Klateringen Ninove,  kwam naar boven dat ik een gave heb; Ik benader mensen graag met veel aandacht, op een zachte en rustige manier. Om deze reden wil ik me specialiseren in de psychiatrie.

Al sinds mijn kindertijd kijk ik met veel interesse naar wat er allemaal in de wereld gebeurt. Sinds mijn 4de schrijf, teken en schilder ik over ‘mijn ideale wereld’ en andere dromen. Later begon ik met het posten van gedichten en citaten in het Engels op facebook, ik gebruik graag een internationale taal omdat ik dan een groter doelpubliek kan aanspreken. (en mss ook een beetje omdat ik de ambitie heb ooit in de VN een zetel te kunnen veroveren.) Momenteel ben ik een vlogger op Youtube en via mijn facebookpagina ‘Amelie’ (een bijnaam die ik kreeg van de oudste inwoonster van Ninove).

Door te vloggen, probeer ik onze stad in een positief daglicht te zetten, en te laten zien wat er zowat gebeurt in Ninove. Ik probeer ook de inwoners die niet deelnemen mee aan boord te krijgen. Want ongeacht welke origine we hebben, wat je roots ook mag zijn, welke levensbeschouwing je hebt, je huidskleur of geaardheid ook is; ‘We zijn allemaal uniek’. Iedereen heeft het recht op eerlijke en gelijke kansen.

Amal betekent ‘hoop’ wat ik ook letterlijk wil zijn voor onze prachtige stad Ninove, maar ook het trotse land België en onze mooie wereld ( die niet altijd even mooi is). Daarom moet er hoop zijn, hoop om verandering te brengen. Omdat ik geloof dat alles nog mogeijk is. Want;
‘Those who are crazy enough to think they can change the world, usally do”. Steve Jobs.~

Bij groen-samen ga ik me vooral focussen op het realiseren van deze standpunten:
-Eerlijke en gelijke kansen
-Toegankelijkheid voor iedereen
-Veiligheid in alle hoeken van de stad voor een vredige samenleving
-Mensen bij elkaar brengen door in te spelen op eigen inspraak van projecten in de stad en deelgemeenten.
-Naast leerlingen begeleiding ook psychologische hulp op scholen en thuisomgeving.
-Ik wil ook een stem zijn voor mensen wiens stem niet gehoord wordt.
oa. Kansarme gezinnen, anderstaligen, nieuwkommers in onze stad, pestgedrag op school, ouderen met dementie die niet altijd hun wensen kunnen uiten,…

 

Hopelijk kiezen jullie voor samen en krijg ik van jullie de kans om mee te helpen bouwen aan een toekomst voor Ninove.

Je kan mijn avonturen hier volgen:
Persoonlijke fb Amal Dalhoumi
https://m.facebook.com/home.php?_rdr#~!/profile.php?ref=bookmarks

Facebook pagina Amelie
https://m.facebook.com/profile.php?ref=bookmarks#~!/Amelie.D1992/?ref=bookmarks