Koen Van Den Houte

Home / Koen Van Den Houte

Koen Van Den Houte
28ste plaats
CD&V

Bevingen 25
9403 Neigem

 

Contact:
0494 75 20 83
Koenvdh46@hotmail.com

° Ninove, 30/04/1990

Ik ben 28 jaar en woonachtig te Neigem–letterlijk aan de ingang van Neigembos. 5e kind van Hugo en Krista uit een groot gezin van 7 kinderen.

Na mijn studie Geschiedenis aan de Universiteit van Gent en een eerste kennismaking met de ‘echte wereld’ bij een bank in Brussel, ben ik sinds 3 jaar werkzaam bij de Dienst Vreemdelingenzaken.

Als oud-hoofdleider van Chiro Sjaloom Meerbeke en penningmeester van Jeugdhuis het Uur voel ik me nog steeds zeer verbonden met de Meerbeekse jeugd. Sommigen kennen me misschien van de ludieke fietstocht ‘De Ronde van Meerbeke’ die ik een aantal jaren organiseerde ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. Wekelijks kan je me nu terugvinden op de fiets (als lid van WTC Neigem) of al lopend in een van de Ninoofse deelgemeenten. Af en toe durf ik weleens deelnemen aan een loopwedstrijd en stiekem hoop ik ooit eens het podium te halen…

De grote discussies tussen links en rechts kunnen me eigenlijk wat gestolen worden, als we er maar in slagen om van Ninove een plek te maken waar mensen graag wonen,werken en leven. Belangrijkste thema’s vind ik een beleid dat de jeugd actief betrekt en mee inspraak geeft in projecten, aandacht heeft voor de eigenheid van de dorpen en een leefbaar centrum met veel groen en meer aandacht voor de veiligheid van fietsers en voetgangers.

 

Door mijn jeugd, opvoeding en studies ben ik ervan overtuigd geraakt dat je niet zomaar aan de zijlijn moet blijven staan, maar je ook actief moet inzetten en engageren voor de zaken waar je in gelooft. Vandaar mijn engagement voor CD&V en ook voor Samen. Over partijgrenzen heen mensen bij elkaar brengen die zich willen inzetten voor een positief verhaal voor Ninove, dat is de boodschap die we met CD&V en Samen willen brengen, en daar wil ik me 100% voor inzetten.