Bart Mignon

Home / Wie zijn Wij? / Bart Mignon

Bart Mignon
5de plaats
CD&V

Neuringen 79
9400 Denderwindeke
0496 04 24 42
bart.mignon@samenninove.be

 

OCMW -raadslid (10j) en -fractieleider, bestuurslid, ex-secretaris en ex-penningmeester CD&V Ninove.

 

Persoonsgegevens:
Geboren te Ninove op 4 juli 1970
Partner van Hilde Van Rossom en papa van Senne (16j) en Lennert (13j), woonachtig in Denderwindeke.
Zoon van Michel Mignon en Greta Van Cauwelaert en broer van Jurgen Mignon.

Werkzaam als Attaché bij de federale overheid.
Gevolgde studies: Licentiaat handels- en financiële wetenschappen (EHSAL) en Gecertificeerde in Overheidsmanagement (KUL).

Hobby’s:  fietsen met vrienden en wekelijks supporteren voor de zonen bij het voetbal (Lennert – E.Winnik) of bij de hockey (Senne – Denderhockey Ninove).

Waarden waar ik persoonlijk veel belang aan hecht:  “Rechtvaardigheid, respect en menselijkheid”.

 

Realisaties:
Als OCMW-raadslid ben ik fier dat ik, samen met raadslid Lieve Van Eeckhout en o.l.v. Paul de Schepper (ex OCMW-voorzitter), mee heb kunnen bouwen aan de realisatie van WZC Klateringen en dit tot zeer grote tevredenheid van de bewoners. Daarnaast werden reeds in de vorige OCMW-raad  op initiatief van CD&V Ninove de eerste stappen gezet naar een mogelijke realisatie van de assistentiewoningen in Denderwindeke. Spijtig genoeg werd door allerlei administratieve beslommeringen de eerste steen nog niet gelegd, maar ik hoop dat dit weldra het geval zal zijn. De bestaande serviceflats (< 20j) in Denderwindeke zullen een grondige opfrissing krijgen.

Op mijn voorstel werd naar het voorbeeld van de gemeente Middelkerke het lokaal mobiel sociaal huis op poten gezet. Hierbij gaan vrijwilligers (o.a. Jan Callebaut) samen met een sociaal assistent op bezoek bij  senioren (75+) om na te gaan wat hun noden zijn en waarmee het OCMW hen kan helpen. Er werd ook een mindermobielencentrale gestart, hierbij kunnen senioren of mensen met een beperking beroep doen op vrijwilligers die hen kunnen vervoeren tegen een kleine onkostenvergoeding. Op regelmatige basis werden door OCMW-Ninove talrijke lovenswaardige projecten gelanceerd, waarbij o.a. de strijd tegen kinderarmoede.

Verder hebben we er met de huidige coalitie voor gezorgd dat alle sociale dienstverleningen van zowel de stad als het OCMW ondergebracht worden in het Sociaal Huis (aanbouw a/ gebouw De Cooman), de bouw hiervan werd reeds gestart.

 

Vanuit CD&V en mét Samen wil ik me verder blijven inzetten voor de toekomst van Ninove !
“Samen” voor een nog beter Ninove !