Lieven Meert

Home / Wie zijn Wij? / Lieven Meert

Lieven Meert
zetelt voor sp.a in de gemeenteraad

 

 

 

 

Contact:
Vinkenstraat 36
9400 Ninove
0476 99 32 18

lieven.meert@samenninove.be
Twitter: @limeert
instagram:limeert
website: lievenmeert.be

 

Ik ben afkomstig uit Okegem, zoon van Frieda en Freddy. Mijn zus Karen woont in Ophasselt en werkt in Aspelare. Mijn jongere broer Frederik woont en werkt in het Gentse.
Ik woon samen met Annelien en mijn dochter Ella (1 jaar oud) in de Vinkenstraat in Ninove.

Ik studeerde burgerlijk ingenieur natuurkunde, master algemene economie en postgraduaat bedrijfskunde. Na een periode waarin ik werkte als onderzoeker aan de UGent zette ik in 2008 de stap naar de politiek. Eerst als parlementair medewerker van kamerlid Bruno Tuybens en nadien op de studiedienst eerst als expert financiële sector en begroting, nadien ook financieringswet en binnenkort pensioenen. Tussenin werkte ik 3 jaar op het kabinet van vice-premier Johan Vande Lanotte op de domeinen begroting en financieringswet nadat ik voor sp.a samen met Frank Vandenbroucke, Johan Vande Lanotte en Bruno Tobback betrokken was bij de onderhandelingen over de staatshervorming en het regeerakkoord.

Lokaal stond ik in 2006 voor het eerst op een verkiezingslijst en werd ik in 2008 OCMW-raadslid. Na de verkiezingen in 2012 had ik begin 2013 dan de eer om OCMW-voorzitter en schepen voor jeugd te mogen worden, wat ik met hart en ziel deed (en doe).
Wil je meer weten over wat ik de voorbije 6 jaar heb gerealiseerd: http://www.lievenmeert.be/?p=1652

Vanaf 2019 zetel ik voor sp.a in de gemeenteraad in Ninove.

Vakanties spendeer ik het liefst in de bergen om er trektochten te maken en de streek te leren kennen.

 

“Eerlijkheid en rechtvaardigheid zijn waarden waar ik heel veel belang aan hecht.”