Stijn Vermassen

Home / Wie zijn Wij? / Stijn Vermassen

Stijn Vermassen
9de plaats
sp.a

 

 

Contact:
Albertlaan 219
9400 Ninove

0475 21 94 44
stijn.vermassen@samenninove.be

 

Ik woon al heel mijn leven in Ninove centrum, zoon van Jan en Lut, mijn jongere broer Jasper woont in de Outerstraat.
Ik ben getrouwd met Anne Sunaert en samen hebben we 3, bijna 4 kinderen. Gust en Juul gaan naar de kleuterklas in het Sint Aloysiuscollege, onze Cas is geboren met een zware hersenafwijking en gaat elke dag naar Inkendaal (De Bijtjes). We wonen allemaal samen rechtover brouwerij Slagmuylder op de Albertlaan.

 

Lokaal stond ik in 2006 voor het eerst op een verkiezingslijst en werd ik in 2012 Gemeenteraadslid. Na de verkiezingen in 2012 had ik in 2013 de eer om voorzitter te worden van Ninove Welzijn, waarbij we op 6 jaar tijd toch hebben kunnen zorgen voor een pak meer sociale woningen en de broodnodige renovaties structureel op de rails gezet.

 

Persoonlijk wil ik ijveren voor een betere mobiliteit: hoewel de invoering van de fietssuggestiestroken al een hele meerwaarde zijn, is een fietstocht met kleine kinderen door de stad nog een hele beproeving. Veilige fietspaden naar alle deelgemeentes en een fietsvriendelijke binnenstad zijn enorm belangrijk. Als vader van een zoontje met een zware beperking, vind ik dat de toegankelijkheid van voetpaden en gebouwen een prioriteit moet worden voor het nieuwe bestuur.

 

Verder ben ik fier Ninovieter te zijn, we wonen in een goed gelegen stad met voldoende scholen en winkels, er is heel wat te doen en er zijn heel wat sport-, cultuur- en jeugdverenigingen. Bovendien hebben we veel natuurschoon langs de Dender, in het prachtige Neigembos en in onze deelgemeenten.